Test de tweedehandse auto voor aankoop

 

Laat de auto inspecteren

Als je de auto leuk vindt, overweeg dan om een monteur te laten inspecteren voordat je hem koopt. Als je geen monteur hebt, zijn Google en Yelp goede plekken om de recensies van lokale winkels te lezen. Een inspectie bij vooruitbetaling kost $ 100- $ 200 en kan u waarschuwen voor problemen die u mogelijk niet zelf aantreft. Het is een slimme investering.

Een particuliere verkoper zal u waarschijnlijk toestaan om dit zonder veel weerstand te doen. Bij de meeste dealers kunt u een auto lenen zodat een externe monteur deze kan inspecteren. Je betaalt hier natuurlijk voor. Als het een CPO-auto is, is er al een keuring geweest en heeft de auto garantie, dus er is weinig reden om hem naar een onafhankelijke monteur te brengen. Bezoek verder ook nog www.kentekencheck.net voor schadeverleden auto opvragen.

Testrijden met gebruikte auto

Testrijden met een gebruikte auto is de beste manier om te weten of dit het juiste automerk en model voor u is. Het is ook een goede manier om de staat van deze auto te beoordelen. Dus zorg voor afleiding en focus op de auto. Hier zijn enkele dingen om te controleren:

Is het gemakkelijk om in en uit de auto te stappen zonder te bukken of met je hoofd te bonzen?

Is er voldoende hoofd-, heup- en beenruimte? Vergeet niet om ook de ruimte op de achterbank te controleren.

Is de rijpositie comfortabel? Zit u te laag, te hoog of precies goed in de auto? Kunt u het stuur kantelen of telescoperen voor een betere pasvorm?

Zijn de stoelen comfortabel? Zijn ze gemakkelijk verstelbaar? Is er een aanpassing van de lendensteun voor de bestuurder? Hoe zit het met de voorpassagier?

Brandt het controlelampje? Zo ja, laat dat probleem dan eerst controleren voordat u koopt.

Hoe is de zichtbaarheid? Controleer de achteruitkijkspiegel en de zijspiegels. Zoek naar mogelijke blinde vlekken.

Gebruik je neus. Ruikt u gas, brandende olie of wat dan ook?

Bekijk de banden. Hoe oud zijn ze? Is er nog voldoende loopvlak?

Hoe zijn de remmen? Doen ze het werk om de auto te stoppen? Kraken ze?

Open de motorkap. Je hoeft niet veel van auto’s te weten om te zien of er iets mis is. Als er iets lekt, stoomt of bedekt is met olie, is het tijd om vragen te stellen.

Blaast de airconditioning koud? Werken koplampen, remlichten en richtingaanwijzers? Test ze zeker.