Gezondheid is natuurlijk belangrijk, hoe kan een fysiotherapeut je daar verder bij helpen?

Gezondheid is een van de belangrijke gebieden van ons leven. Andere gebieden zijn religie, werk of zaken doen met een toereikend inkomen, het opbouwen van een pensioeninkomen en het bezitten van een huis. Maar hoe belangrijk zijn die? Ze zijn belangrijk. Hoe past persoonlijke gezondheid dan in het plaatje?

Een slechte gezondheid in het algemeen laat niet toe om ten volle te genieten van één van de belangrijke zaken. Specifieke gezondheidsproblemen kunnen van korte duur zijn en het levensgenot verstoren. Langdurige specifieke gezondheidsproblemen kunnen een nooit aflatende afname van levensactiviteiten zijn, waaronder werk en andere belangrijke gebieden.

  • Tegelijkertijd wil men zich niet laten misleiden door frequente doktersbezoeken als er geen echt probleem is. In het ergste geval wordt het hypochondrie genoemd. In mindere mate kan het waanideeën zijn die worden veroorzaakt door televisiecommercials en advertenties in tijdschriften waarin je meer informatie kunt lezen over CBTfysio, een bekende fysiotherapeut uit Eindhoven.

Sommige aanwijzingen zijn dat wel:

1. Negeer reclamespots. Als u denkt dat u een echt probleem hebt, of dat de dagelijkse routines nadelig worden beïnvloed door wat echte gezondheidsproblemen lijkt te zijn, ga dan naar uw huisarts. U kunt dan tenminste bepalen of het probleem echt is, of het nu een belangrijk probleem is of niet, en uw geest verlichten, en in staat zijn om verder te gaan met uw leven. Maar sta niet toe dat reclamespots je gezondheidsproblemen bezorgen, terwijl die er in feite misschien niet zijn.

2. Vergeet niet dat er maar weinig artsen zijn die je vertellen dat je onderzoek moet doen

De basishouding van artsen is om de patiënt te dienen. Dat is goed. Maar realiseer je dat je je tijd en geld en de dokters tijd verspilt als je geen echt probleem hebt.

3. Fysiek

Op bijna elke leeftijd moeten gewone lichamelijke zaken routine worden. Door deze kan men leren hun algemene en specifieke gezondheid, of een gebied aandacht nodig heeft en dan handelen op de beste plannen volgens uw arts verlichten, krijgen gemoedsrust, zelfs als er een probleem is, want dan weet je wat het is en wat je moet doen om het te verlichten.

4. Medicijnen via een fysiotherapeut

Er zijn een heleboel over the counter drugs die je meestal niet nodig hebt. Aspirine is goed, een hoestmiddel kan werken bij lichte hoest of verkoudheid. Eerst moet men met de dokter bepalen of ze een probleem hebben, en zo ja, wat een goed OTC-medicijn is. Uw arts kan u ook in het algemeen vertellen welke OTC-medicijnen voor u nuttig zijn. Vergeet niet dat je ziek kunt worden van te veel of te veel OTC-medicijnen.